125155FI_RAvintola-Ruiskukka

Hyvää ruokaa lämmöllä ja sydämellä

Ravintola Ruiskukassa Pieksämäen ytimessä on lämpöinen tunnelma. Maukkaan kotiruoan ja aurinkoisen henkilökunnan yhdistelmä tarjoaa mukavan lounashetken koko perheelle.

Yrittäjä Aira Valkonen saapui Suomeen Virosta opiskelemaan kokiksi. Elämänpolku vei avioliittoon ja Pieksämäelle, jossa hän lopulta päätti työllistää itse itsensä. Ensin Aira piti kahvilaa, kunnes osti Ruiskukan. Kovalla työllä ravintolan asiat on saatu kuntoon ja tulevaisuus näyttää nyt hyvältä.
– Hetkeäkään en ole katunut. Tila olisi toki kohta pienen remontin tarpeessa, mutta ihan niin hyvin meillä ei vielä mene, huumorintajuinen naisyrittäjä nauraa.


Ruiskukka on lounasravintola, jossa tehdään myös tilaustöitä; pitopalvelua, kahvitusta tilaisuuksiin, kotikuljetusruokaa työpaikoille. Ruiskukan tiloja voi varata myös juhliin ja yksityistilaisuuksiin.
Lounasaika on vilkasta ja ruokalista vaihtuu joka viikko. Ravintolassa panostetaan siihen, että erityisruokavalioitakin noudattavat asiakkaat löytäisivät vatsantäytettä.
– Kun tulin Virosta, ihmettelin mikä on laktoosi-intoleranssi. Erilaisissa ruokavalioissa on ollut omat haasteensa.


Valkonen kehuu uskomattoman mukavaa asiakaskuntaa ja ennen kaikkea henkilökuntaansa, joka on ahkeraa ja luotettavaa väkeä. Työntekijöitä on tällä hetkellä 3 ja yksi nuori työskentelee oppisopimuksella. Ravintolan mahtava tiimihenki näkyy asiakkaalle kodikkaana ja rentona ilmapiirinä, jonne on mukava palata yhä uudestaan.